2016. március 23., szerda

A legdiétásabb kenyér recept és hozzá a reggeli

A legdiétásabb kenyér,  amely
- Zsírszegény
- Szénhidrát szegény, tejmentes, 
- Garantáltan gluténmentes, szójamentes
- Paleo diétázók is fogyaszthatják
- Maglisztmentes paleo kenyér recept
- A legszigorúbb (verseny) diétában is beilleszthető 

Az eredeti recept  ITT található. A hozzávalókat is ugyanezen az oldalon lehet megrendelni.

Hozzávalók:

75 g Szafi Fitt CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt
12 g foszfátmentes sütőpor
 3 g Himalaya só
 2-4 g Szafi Fitt fokhagymapor (nem lesz fokhagyma ízű, de nagyon kell bele arra, ha valaki érzékeny a tojás ízére, illatára

 3 db M-es tojás
 3 db M-es tojárfehérje
90 g langyos víz


 1 csapott evőkanál tojásfehérje por, hogy szárazabb legyen a belseje. (ezt a liszthez keverjük)

Elkészítés:

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze.
5 perc pihentetés után a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret (én bucit) majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 
Formázható a tésztából bagett, zsemle, császár szemle és kifli is. (ha péksüteményt formázunk, a mennyiségből 4 db lesz) 

Amikor hozzáfogunk a tészta összekeveréséhez, a sütőt bekapcsoljuk és előmelegítjük 170 fokra.
A tészta formázása után hőlégkeverésen 170 fokon (nálam) 40 percig sült.

A kenyér mellé viszont egy finom reggeli is dukál, hát azt is a tányérra tettem. 



A receptben feltüntetett mennyiséget dupláztam és még adtam hozzá 2 csapott evőkanál tojásfehérje port. 
Igy nekem 9 db 7 dkg-os bucim lett, ami egy reggelihez/vacsorához tökéletesen elegendő.



Ezt az egy szelet sült hasaalja szalonnát még megtoldottam 2 kisebb darab libatepertővel, és házi csemege uborkával fogyasztottam.

A család többi tagja nem diétázik, így az Ő tányérjukon  kissé másképp szerepel a finomság lazán paradicsommal és házi rozskovászos kenyérrel.


 És akkor a házi rozskovászos kenyér.