Növényi italkészítőm, a GLASS RUBIN egyre jobban belejön a krémlevesek főzésébe. Most egy kevés karfiol árválkodott a hűtőszekrényben, üvegben pedig sárgarépa, paszternák (még a tavalyi tartósításból). A többi hozzávalót pedig csak úgy le kellett emelni a polcról.
Hozzávalók:
25-30 dkg karfiol,
1 kis üveg (2 dl) szeletelt paszternák és sárgarépa vegyesen,
1 evőkanál (sóval tartósított) vöröshagyma,
1 cikk tisztított fokhagyma (opcionális),
2 db lestyán levél és egy kevés szára,
1 csipet citrom bors,
1-2 reszelés szerecsendió
Elkészítés:
A lestyán szárát apróra vágtam és a többi hozzávalóval a GLASS Rubin magtejkészítőbe tettem.
Maximumig felöntöttem vízzel. Lezártam a magtejkészítőt, majd beállítottam krémleves programra, s kb. 20 perc alatt elkészült.
Sót nem adunk hozzá, mert a vöröshagyma sóval tartósított!
Amikor a gép leállt, tetejét levettem, és 1 evőkanál Kókuszkrémet tettem a levesbe. Visszaraktam a tetőt, és a nyers magtejek (turmixok) gombot megnyomva elindítottam, s 1 perc után el is készült a finom krémleves.
Kevéske dióolajjal meglocsoltam a levest, és 1 db gluténmentes pirított kockára vágott zsömlével tálaltam.
Eddig mindíg csak áradoztam a magtejkészítőmről, most megosztom a lehfontosabb tudnivalókat róla. Tiszta szívvel ajánlom minden háztartásba!
GLASS -növényi italkészítő automaták 1,3 l-es
A gabonaital főzésen kívül használhatod zöldség és gyümölcs krémlevesek elkészítésére, gyümölcsturmixok, kásák, növényi krémek, kukorica juice-ok főzéséhez is
- 6 program, 6 funkció
- Corn juice (kukorica juice) készítő program
- külön programválasztó és KI/BE kapcsoló gomb
- a fej tartály felőli burkolata is rozsdamentes acél.
- extra finomdaráló (nano griding) tulajdonság
- átlátszó dupla üvegfal
- talpára állítható fej
- LED díszvilágítás
- többszörös védelmi egység (túlcsordulás, motor túlmelegedés...)
Ha többet szeretnél tudni erről a csodás konyhai munkásról, akkor ITT olvashatsz róla.
A krémleves mellé Gofrit sütöttem, a Mester Család gluténmentes palacsinta porából.